Pyhäinpäivän aamuna aloin leipoa kakkua joka onnistui niin kauan hyvin, kunnes muistin ettei kaupat olekkaan auki koko päivänä. Jääkaapissa on yleensä aina kermaa tai vaniljakastikette (vaahtoutuvaa). No... nyt ei ollut kumpaakaan. Pengoin kaappeja ja onnekseni löysin paketin Blå bandin vaniljakastikejauhetta! Tein kakkupohjan uunipellille
4 munaa
1½dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vuorasin kulhon tuorekelmulla ja leikkasin kakkupohjasta hulhon halkaisijan kokoisia paloja. kostutin mehulla ja täytin vadelmilla ja valmiilla vaniljakastikkeella.
Kakusta tuli aika laimean makuinen, mutta hukkui kuitenkin hetkessä parempiin suihin.
Katselin mallia Sitruunamarengin kakusta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.