Tein pääsiäiseksi tällaisen hyydykekakun vieraillemme. Tosi hyvää oli!

Tästä kakusta tuli melko iso, halkaisialtaan n. 28cm.

1239658000_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

100g margariinia

1½dl sokeria

2 munaa

1½dl vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

Täyte:

1prk Flora vanillaa

1prk maitorahkaa

200g tuorejuustoa

n.1dl sokeria

2tl vaniljasokeria

1prk säilyke mandariinilohkoja

4rkl sitruunamehua

4 liivatelehteä

tilkka vettä

Pintaan:

2prk mangososetta(Piltti)

1 liivatelehti

tilkka vettä

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet lopuksi joukkoon ja kaada irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa n 10 min. Anna pohjan jäähtyä.

Laita liivattet likoon kylmään veteen. Vaahdota Flora vanilla ja sekoita rahka ja tuorejuusto hyvin joukkoon. Valuta mandariinilohkoista liemi pois ja lisää sekaan. Mausta sokereilla. Kuumenna sitruunamehu ja vesitilkka ja sulata liivatelehti siihen. Kaada ohuena nauhana kokoajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin n. tunniksi

Laita liivate likoon n.10min ajaksi. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivate siihen. Sekoita mangososeen joukkoon ja kaada seos jo vähän hyytyneen kakun päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä kylmässä n. 3h tai yön yli.