Tein pääsiäiseksi tällaisen hyydykekakun vieraillemme. Tosi hyvää oli!
Tästä kakusta tuli melko iso, halkaisialtaan n. 28cm.
Pohja:
100g margariinia
1½dl sokeria
2 munaa
1½dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
Täyte:
1prk Flora vanillaa
1prk maitorahkaa
200g tuorejuustoa
n.1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1prk säilyke mandariinilohkoja
4rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä
tilkka vettä
Pintaan:
2prk mangososetta(Piltti)
1 liivatelehti
tilkka vettä
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet lopuksi joukkoon ja kaada irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa n 10 min. Anna pohjan jäähtyä.
Laita liivattet likoon kylmään veteen. Vaahdota Flora vanilla ja sekoita rahka ja tuorejuusto hyvin joukkoon. Valuta mandariinilohkoista liemi pois ja lisää sekaan. Mausta sokereilla. Kuumenna sitruunamehu ja vesitilkka ja sulata liivatelehti siihen. Kaada ohuena nauhana kokoajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin n. tunniksi
Laita liivate likoon n.10min ajaksi. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivate siihen. Sekoita mangososeen joukkoon ja kaada seos jo vähän hyytyneen kakun päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä kylmässä n. 3h tai yön yli.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.