Äidilläni on huomenna Tupperware kutsut ja leivoin sinne viemisiksi jouluista hyydykekakkua.

Piparin makuinen puolukka hyydykekakku

1105757.jpg

1105759.jpg

1105755.jpg

Tässä kuvassa laitoin glögi hyydykkeen pintaan ja jäisiä puolukoita ja pinta muuttui kummallisen näköiseksi.

Pohja:

200g pipareita

75g margariinia

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g kermaviiliä

2dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

1½rkl piparkakkumaustetta

2dl flora vanillaa

n. 5dl puolukoita

½dl glögiä

6 liivatetta

Pinnalle:

2dl glögiä

3 liivatetta

Murskaa piparit ja sulata margariini. Sekoita ne keskenään ja painele irtopohjavuokan pohjalle, johon on laitettu leivinpaperi. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.Sekoita tuorejuusto, kermaviili, sokerit, piparkakkumauste ja soseutetut puolukat kulhossa keskenään. Vaahdota flora vanilla ja sekoita joukkoon. Kuumenna glögi ja sulata liivatteet siihen ja valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada massa murupohjan päälle ja laita kylmään hyytymään n. tunniksi. Kuumenna glögi ja sulata liivatteet siihen ja kaada hyydykekakun pinnalle. Anna hyytyä muutama tunti tai yön yli ja koristele haluamallasi tavalla.