Äidilläni on huomenna Tupperware kutsut ja leivoin sinne viemisiksi jouluista hyydykekakkua.
Piparin makuinen puolukka hyydykekakku
Tässä kuvassa laitoin glögi hyydykkeen pintaan ja jäisiä puolukoita ja pinta muuttui kummallisen näköiseksi.
Pohja:
200g pipareita
75g margariinia
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g kermaviiliä
2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1½rkl piparkakkumaustetta
2dl flora vanillaa
n. 5dl puolukoita
½dl glögiä
6 liivatetta
Pinnalle:
2dl glögiä
3 liivatetta
Murskaa piparit ja sulata margariini. Sekoita ne keskenään ja painele irtopohjavuokan pohjalle, johon on laitettu leivinpaperi. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.Sekoita tuorejuusto, kermaviili, sokerit, piparkakkumauste ja soseutetut puolukat kulhossa keskenään. Vaahdota flora vanilla ja sekoita joukkoon. Kuumenna glögi ja sulata liivatteet siihen ja valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada massa murupohjan päälle ja laita kylmään hyytymään n. tunniksi. Kuumenna glögi ja sulata liivatteet siihen ja kaada hyydykekakun pinnalle. Anna hyytyä muutama tunti tai yön yli ja koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.